bg1

Voorschool De Waterkant

Sinds 1 februari 2019 heeft AKROS de deuren van haar nieuwe voorschool in basisschool De Waterkant geopend.

Wat is een voorschool?
Een voorschool is een vorm van peuteropvang voor kinderen van 2 tot 4 jaar waar met een educatief programma wordt gewerkt. Dit betekent dat peuters in hun spel zó gestimuleerd worden, dat ze zich zo breed mogelijk kunnen ontwikkelen. Zelf initiatieven nemen en zelfredzaamheid vergroten staan hierbij centraal. De voorschool in de Waterkant wordt verzorgd door AKROS kinderopvang en is gevestigd in de school.

Wat doen we op een voorschool?
Een educatief programma biedt kinderen houvast: kinderen weten wat ze kunnen verwachten. Kinderen kunnen naar hartenlust spelen in de verschillende speelhoeken. Ze knutselen, maken muziek, lezen samen prentenboeken, spelen lekker buiten en nog veel meer. Op een groep zitten maximaal 16 kinderen met twee pedagogisch medewerkers. Zo is er voldoende aandacht en begeleiding voor ieder kind op zijn/haar niveau. Op voorschool de Waterkant gaan we werken we met het programma Kaleidoscoop. Doordat de voorschool op een mooie plek in de school zit kunnen de peuters kijken en meedoen met activiteiten binnen de school en met de kinderen van de school.

Educatief programma Kaleidoscoop
Kaleidoscoop is een totaalprogramma voor peuters. De taalontwikkeling staat voorop, maar ook sociaal communicatieve vaardigheden en een eerste oriëntatie op rekenen komen aan bod. De activiteiten bij Kaleidoscoop passen bij de belevingswereld en ervaringen van peuters. Info: www.kaleidoscoop.nl

Samenwerking voorschool en basisschool
De voorschool werkt nauw samen met de basisschool. Beiden werken met hetzelfde educatieve programma, zodat er sprake is van een doorgaande leerlijn. Basisschool De Waterkant biedt Dalton onderwijs. Op de voorschool worden daarom ook Dalton elementen toegepast om deze leerlijn te versterken. Rond de 3e verjaardag van het kind, ontvangen ouders een informatiebrief en voorkeursformulier, waarmee ouders zich kunnen inschrijven. Meer info: https://schoolwijzer.amsterdam.nl/nl/po/hoe-werkt-het.

Wat zijn de openingstijden van de voorschool?
Maandag t/m vrijdag: 8.15 tot 13.35 uur.

Informatie, rondleiding en aanmelding
Voor informatie, rondleiding en direct aanmelden kunt u contact opnemen met AKROS kinderopvang.