bg1

Aanmeldingsprocedure

Stedelijk toelatingsbeleid 
Bijna alle basisscholen in Amsterdam werken met het zogenaamde stadsbreed gelijk toelatingsbeleid. Ook De Waterkant werkt mee. Dit betekent dat de aanmelding en de toewijzing op alle deelnemende scholen volgens dezelfde regels gebeurt. Wij kunnen als school niet beïnvloeden of uw kind wel of niet op De Waterkant wordt geplaatst. 
Hieronder vindt u een filmpje met meer informatie over het stedelijk toelatingsbeleid: Aanmeldformulier  
U ontvangt van de gemeente een brief met informatie en een aanmeldformulier. Lever dit aanmeldformulier (geen kopie of scan) op tijd bij ons in wanneer wij de school zijn van uw eerste keuze.  

Uiterste inleverdatum
Is uw kind geboren tussen 1 mei en 31 augustus 2016? Lever uw aanmeldingsformulier voor 1 november 2019 bij ons in.
Dit geldt ook wanneer er al andere kinderen uit uw gezin op De Waterkant zitten. Lever uw formulier dan dus ook in op school.

Voorrangsregels
Hoe weet u of De Waterkant een voorrangsschool is? Elk kind heeft voorrang op de acht dichtstbijzijnde - aan het stedelijk toelatingsbeleid deelnemende - basisscholen in de buurt. Vul hier uw postcode in om te zien welke scholen dit zijn: 
Schoolwijzer 
Er bestaan ook nog andere voorrangsregels. Onder de kop 'Kiezen' vindt u op deze website meer informatie.  

Wat gebeurt er na de aanmelding?  
Wanneer voor een school meer aanmeldingen zijn dan plaatsen, is loten noodzakelijk. Bij De Waterkant is dit incidenteel het geval. Op de uitslag van de loting hebben wij geen invloed. Eerst worden de kinderen met voorrang geplaatst, daarna komen overige aanmeldingen aan de beurt. Voor meer informatie kunt u op deze site kijken. 

Nog vragen
Wanneer u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met de helpdesk van het BBO (de gezamenlijke schoolbesturen in Amsterdam): 
(020) 2518006 of toelatingsbeleid@BBOamsterdam.nl